Leiding KVW

alle leiders zijn vrijwilligers. Hier zit een duidelijke structuur in; heb je al vaker mee gedaan, krijg je wat oudere kinderen. 
Alle leiders dragen een KVW shirt;
WIT: 'reguliere' leiders, 16+. Een leidersduo schrijft zich samen in en krijgt een groep kinderen onder zijn hoede. 
GROEN: de zogenaamde groentjes, 14/15 jaar. Dit zijn hulpleiders die meelopen en moeten leren van de leiding. Zij hebben minder verantwoordelijkheden en worden vaak ingezet als spelbegeleider.
ROOD: hoofdleider. De organisatoren en eindverantwoordelijken. Zij houden een oogje in het zeil, zorgen dat alles loopt en de spullen op tijd op de juiste plaats zijn. Ook zijn dit EHBO/BHV'ers. 

Uw aanspreekpunt

Ingeschreven kinderen lopen de hele week met dezelfde leiders mee. Zij begeleiden de kinderen tijdens verplaatsingen en spellen. 
Dit zijn de eerste aanspreekpunten van de ouders. Zij zijn niet verantwoordelijk dat kinderen hun boterhammen opeten of op tijd naar de WC gaan, ze  zullen hier wel op toe zien. 

Voor vragen over het programma of opmerkingen over de gang van zaken kunt u hoofdleiders aanspreken. Deze zijn herkenbaar aan hun rode shirt. 

Leider worden

Wij zijn altijd op zoek naar leiders en hulpleiders maar ook organisatoren. Je kunt ook een groep begeleiden en toch meedenken over het programma. Een week KVW is leuk, leerzaam en intensief. Een leider is van zondag t/m vrijdag bezig van 9.00-18.00u. Ook wordt er aan het welzijn gedacht en heb je mogelijkheden om mee te eten met de hele groep en na te borrelen. We streven altijd naar een leuke afsluiting in de vorm van een feestavond.  

Wat zoeken we nu in een leider?
> leuk voor kinderen
> met kinderen kunnen omgaan
> actief
> spellen en activiteiten begeleiden
> eigen initiatief tonen (zelf iets met de kinderen doen als je alle spellen al gedaan hebt?) 
> je bent een echte aanpakker!